📉بهترین ریسک به ریوارد در فارکس – نسبت ریسک به ریوارد در فارکس چیست؟
ریسک به ریوارد در فارکس، از جمله موارد پر اهمیت در آموزش فارکس می باشد. آشنایی با نسبت ریسک به ریوارد در فارکس از جمله موارد بسیار مهم برای مدیریت ریسک و حفظ سرمایه در معاملات فارکس به شمار می رود؛ بنابراین آموزش ریسک به ریوارد در فارکس یکی از موارد اصولی قبل از شروع فارکس بشمار می آید.
با این نسبت خیلی راحت می توانید موقعیت های خرید بلند مدت را پیدا کنید. اگر می خواهید بدانید که “ریسک به ریوارد در فارکس چیست؟” و نحوه محاسبه ریسک به ریوارد در فارکس چگونه می باشد، در ادامه با تاپ بروکر ایران همراه باشید تا این نسبت را به طور کامل و با جزئیات برای شما توضیح دهیم.
پیش از آن که به “ریسک به ریوارد در فارکس چیست؟” بپردازیم، در جدول زیر به تعدادی از بروکر های فارکس اشاره خواهیم داشت:
نام بروکر | لینک ثبت نام |
بروکر Alpari |
🔥ثبت نام در بروکر الپاری 🚀بروکر آلپاری |
بروکر liteForex |
🔥ثبت نام در لایت فارکس 🚀بروکر لایت فارکس |
بروکر AMarkets |
🔥ثبت نام در بروکر آمارکتس 🚀بروکر آمارکتس |
بروکر ICM |
🔥ثبت نام در بروکر آی سی ام 🚀بروکر آی سی ام |
پشتیبان فارسی | ☎️پیامرسان تلگرام |
ریسک به ریوارد در فارکس چیست؟
برای پاسخ به این سوال که “نسبت ریسک به ریوارد چیست؟” باید در ابتدا با بازار فارکس آشنایی داشته باشید. فارکس نقد شونده ترین و پر معامله ترین بازار مالی جهان است که به آن بازار ارز هم می گویند. نسبت ریسک به ریوارد در فارکس (Risk – Reward Ratio) به ارزیابی سود معاملات در برابر ضرر یا ریسک آن اشاره دارد.
به عبارت دیگر، این نرخ نشان می دهد که شما در برابر ریسکی که متحمل شده اید چقدر احتمال کسب سود دارید. نسبت ریسک به ریوارد در فارکس (RRR) به شما کمک می کند تا با اطلاع از میزان ریسک و سود معامله بتوانید ارزشمند یودن یا نبودن معامله را بررسی نمایید.
ریسک به ریوارد در فارکس به شما امکان می دهد تا ریسک را مدیریت کنید و بتوانید جلوی از دست دادن سرمایه تان را بگیرید. اگر همیشه در معاملات خود سود کنید، اما نرخ برد (Win rate) شما کمتر از 50% باشد به مرور زمان ضرر می کنید؛ پس حواستان به نسبت Risk به Reward باشد.
برای آشنایی با اصطلاحات فارکس روی لینک زیر کلیک نمایید.
مزایا و معایب ریسک به ریوارد در فارکس
تا این جا به شما گفتیم که ریسک به ریوارد در فارکس چیست، اما وقتی می خواهید برا معاملات خود از استراتژی ها و روش های مختلف معاملاتی استفاده کنید باید مزایا و معایب آن ها را در نظر داشته باشید. این استراتژی ها فقط مزیت ندارند، بلکه شامل معایبی هم می شوند که باید از آن ها مطلع باشید. در جدول زیر به مزایا و معایب استفاده از ریسک به ریوارد در معاملات فارکس اشاره می کنیم:
✅مزایای محاسبه ریسک به ریوارد در فارکس | ❌معایب محاسبه ریسک به ریوارد در فارکس |
✅مشخص کردن نسبت سود به ضرر | ❌افزایش ریسک |
✅مشخص کردن بهترین موقعیت های معاملاتی | ❌نیاز به آموزش |
✅افزایش پتانسیل کسب سود | |
✅کمک به مدیریت ریسک |
محاسبه ریسک به ریوارد در فارکس
تا این جا به شما گفتیم که نسبت ریسک به ریوارد در فارکس چقدر اهمیت دارد. اگر می خواهید در بازار فارکس موفق باشید باید این استراتژی را حتما در نظر بگیرید و از آن در تمام معاملات خود استفاده کنید.
نحوه محاسبه ریسک به ریوارد در فارکس به این شکل است که شما باید سود و ضرر احتمالی در معامله را ارزیابی کرده و با یک فرمول ساده نسبت ریسک به ریوارد در فارکس را به دست بیاورید. در ادامه فرمول ریسک به ریوارد را برای شما آورده ایم:
فرمول محاسبه ریسک به ریوارد
نسبت ریسک به پاداش = سود بالقوه ÷ زیان بالقوه
در اینجا یک مثال برای شما آورده ایم، فرض کنید شما برای معامله خود 600 دلار سود و 300 دلار ضرر احتمالی در نظر گرفته باشید. به این ترتیب نسبت ریسک به ریوارد شما از طریق زیر محاسبه می شود:
نسبت ریسک به پاداش = 600 دلار ÷ 300 دلار = 2:1
در این مثال، نسبت ریسک به ریوارد در فارکس دو به یک است؛ یعنی اگر در معامله شکست بخورید دو برابر سود احتمالی ضرر می کنید.
معرفی 2 اندیکاتور محاسبه ریسک به ریوارد
شما به عنوان یک تریدر باید بدانید که بهتر است از چند استراتژی یا اندیکاتور در ترکیب با هم استفاده نمایید تا معاملات موفق تری داشته باشید. ریسک به ریوارد اندیکاتور نیست، اما با استفاده از چند اندیکاتور می توانید نسبت آن را ارزیابی کنید.
اگر بتوانید میزان سود و ضرر احتمالی معامله را به صورت دقیق تر پیش بینی نمایید، می توانید معاملات بهتری انجام دهید. با استفاده از اندیکاتور محاسبه ریسک به ریوارد مختلف این امکان برای شما ایجاد می شود، اما باید در انتخاب بهترین اندیکاتور محاسبه ریسک به ریوارد توجه کنید. در ادامه به معرفی بهترین اندیکاتورهای ریسک به ریوارد می پردازیم:
- شاخص حرکتی (Momentum indicators)
- اندیکاتور نوسان ساز (Oscillator indicators)
اندیکاتور شاخص حرکتی (Momentum indicators)
اندیکاتور مومنتوم یا حرکتی هم بر پایه تحلیلی تکنیکال است و به شما در شناسایی نسبت ریسک به ریوارد در فاکس کمک می کند. این اندیکاتور سرعت و قدرت حرکت قیمتی را اندازه گیری کرده و به شما نشان می دهد که قیمت یک دارایی به کدام سمت در حرکت است. شاخص قدرت نسبی (RSI)، نوسانگر تصادفی و واگرایی میانگین متحرک همگرایی یا مکدی (MACD) از انواع اندیکاتورهای مومنتوم هستند.
اندیکاتور نوسان ساز (Oscillator indicators)
اندیکاتور های نوسان ساز جهت محاسبه ریسک به ریوارد در فارکس هم بر پایه تحلیل تکنیکال هستند. این اندیکاتور ها در یک محدوده ثابت که معمولا بین 0 الی 100 است حرکت می کنند. اندیکاتور های نوسان ساز هم حرکات قیمتی را نشان می دهند.
نوسانگر میانگین متحرک (MAO)، شاخص کانال کالا (CCI) و نوسانگر عالی (AO) از جمله اندیکاتور های نوسان ساز هستند که می توانند به شما موقعیت های معاملاتی با نسبت سود بالا را معرفی کنند. برای استفاده از این اندیکاتور ها در بازار فارکس باید حتما آموزش ببینید. شما می توانید آموزش ریسک به ریوارد در فارکس را در سایت های مختلف یا در دوره های آموزشی دریافت کنید.
مشخصات اندیکاتور محاسبه ریسک به ریوارد
همان طور که گفتیم، تریدر ها می توانند از اندیکاتور های مختلف برای محاسبه ریسک به ریوارد در فارکس استفاده نمایند. این اندیکاتور ها هر کدام ویژگی هایی دارند که به شما در ارزیابی این نسبت کمک می کنند. در ادامه به برخی از بهترین ویژگی های این اندیکاتور ها در جهت تعیین نسبت ریسک به ریوارد در فارکس اشاره می کنیم:
- تعیین روند حرکتی قیمت دارایی ها
- مشخص کردن بهترین موقعیت های معاملاتی با درصد سود بالا
- کاهش ریسک بازار
- مشخص کردن الگو های قیمتی دارایی ها
بهترین استراتژی ها با استفاده از ریسک به ریوارد
برخی از تریدر ها بر این باور هستند که اگر نرخ ریسک به ریوارد را افزایش دهند بیشتر در معاملات خود سود می کنند، اما این تفکر کاملا اشتباه بوده و اگر از استراتژی های درست استفاده نکنید ممکن است متحمل ضرر شوید. در ادامه بهترین استراتژی ها با استفاده از اندیکاتور محاسبه ریسک به ریوارد را به شما معرفی می کنیم:
- تعیین حد سود و حد ضرر در ریسک به ریوارد
- استراتژی اسکالپینگ در ریسک به ریوارد
- استراتژی نیوز تریدینگ در ریسک به ریوارد
تعیین حد سود و حد ضرر در ریسک به ریوارد
یکی از بهترین استراتژی های بازار فارکس استراتژی حد سود و ضرر است. این استراتژی با استفاده از محاسبه ریسک به ریوار در فارکس معنی پیدا می کند. برای این که بتوانید نسبت ریسک به ریوارد در فارکس را تعیین کنید بهتر است برای معاملات خود حد سود و زیان مشخص کنید. به این ترتیب وقتی در نقاط حد سود یا ضرر معامله را متوقف نمایید می توانید نسبت ریسک به ریوارد در فارکس را اندازه گیری کنید.
استراتژی اسکالپینگ در ریسک به ریوارد
استراتژی اسکالپینگ یک استراتژی معاملاتی کوتاه مدت است. در این روش تریدر ها موقعیت های خرید و فروش را به سرعت شناسایی می کنند و آن ها را به کار می برند. با استفاده از استراتژی اسکالپینگ می توانید موقعیت های سریع خرید و فروش را پیدا کرده و تجارت خود را انجام دهید. این استراتژی منجر به حجم بالای معاملات می شود و شما به کمک آن می توانید نسبت ریسک به ریوارد در فارکس را تعیین کنید.
استراتژی نیوز تریدینگ در ریسک به ریوارد
استراتژی نیوز تریدینگ هم یکی دیگر از استراتژی های بسیار مهم و کاربردی در بازار فارکس است. اخبار مختلف معمولا تاثیر زیادی بر روند بازار های مالی دارند. مثلا یک خبر مهم سیاسی می تواند بر روی قیمت ارز ها تاثیر بگذارد که در نهایت منجر به تغییر در قیمت جفت ارز های معاملاتی می شود.
با این استراتژی می توانید ریسک به ریوارد در فارکس را برای معاملات خود تعیین نمایید. شما باید اخبار پیرامون را در نظر بگیرید و سپس اگر شرایط متعادل بود نسبت ریسک به ریوارد در فارکس را بالاتر قرار دهید.
مدیریت سرمایه با استفاده از ریسک به ریوارد
تا اینجا به شما گفتیم که “ریسک به ریوارد چیست؟” این استراتژی یا اندیکاتور یا هر چیزی که اسمش را بگذارید به شما کمک می کند تا ریسک معاملات را کاهش دهید و سرمایه خود را مدیریت نمایید. برای مدیریت سرمایه به کمک نسبت ریسک به ریوارد در فارکس نکاتی وجود دارد که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم:
- تحمل ریسک خود را تعیین کنید.
- اهداف سود خود را شناسایی نمایید.
- همه چیز (استراتژی، سرمایه، حد سود و ضرر و غیره) را متعادل نگه دارید.
- اندازه موقعیت معاملاتی را تنظیم کنید.
- نسبت ریسک به ریوارد را درست تعیین نمایید.
✅نظر کارشناسان تاپ بروکر ایران
نحوه محاسبه نسبت ریسک به ریوارد در فارکس به شما کمک می کند تا ریسک را در معاملات خود مدیریت کنید. این عدد به شما نشان می دهد که ریسکی که می پذیرید در صورت موفقیت چقدر سود برای شما به ارمغان می آورد. برای محاسبه ریسک به ریوارد در فارکس فرمول وجود دارد که می توانید از آن استفاده نمایید. سعی کنید نسبت ریسک به ریوارد در فارکس را خیلی بالا در نظر نگیرید، چون ممکن است بعدا پشیمان شوید.
سوالات متداول
-
ریسک به ریوارد در فارکس چیست؟
ریسک به ریوارد در فارکس، نسبت بین ریسک و سودی که برای معاملات خود در نظر می گیرید را اندازه گیری می کند.
-
فرمول محاسبه نسبت ریسک به ریوارد چیست؟
فرمول محاسبه ریسک به ریوارد بصورت زیر می باشد:
نسبت ریسک به پاداش = سود بالقوه ÷ زیان بالقوه
-
اندیکاتور محاسبه نسبت ریسک به ریوارد در فارکس کدام اند؟
اندیکاتور محاسبه نسبت ریسک به ریوارد شامل دو مورد می باشد که در زیر شرح داده ایم:
- اندیکاتور های شاخص حرکتی (Momentum indicators)
- اندیکاتور نوسان ساز (Oscillator indicators)