📈اندیکاتور چیست به زبان ساده – آموزش اندیکاتورهای تحلیل تکنیکال

10:38 03/09/2024 -

📈آموزش اندیکاتورهای تحلیل تکنیکال – اندیکاتور چیست؟ و اهمیت آن

معامله در بازار های مالی یکی از جذاب ترین روش های سرمایه گذاری بحساب می آید. همانطور که در آموزش فارکس اشاره داشتیم اندیکاتور معاملاتی یا بعبارتی اندیکاتور ها در تحلیل تکنیکال از جمله ابزار کاربردی در موفقیت در این بازار بحساب می آید.

در این مقاله قصد داریم برای آموزش اندیکاتورهای تحلیل تکنیکال در پاسخ به این سوال که اندیکاتور چیست به زبان ساده با ارزشمند ترین ابزار معاملاتی آشنا شویم.چنانچه شما نیز از جمله تریدر هایی بوده که قصد آشنایی با انواع اندیکاتورها و اسیلاتورها را داشته پیشنهاد میکنیم، تا انتها با تاپ بروکر ایران همراه باشید.

اندیکاتور چیست به زبان ساده، اندیکاتور چیست و انواع آن، اندیکاتور معاملاتی، اندیکاتور های مهم، اندیکاتور های کاربردی

پیش از آنکه به “اندیکاتور چیست و انواع آن” بپردازیم، در جدول زیر به تعدادی از بهترین بروکر های فارکس برای ایرانیان اشاره خواهیم داشت:

نام بروکر لینک ثبت نام
بروکر آلپاری، لوگوی جدید آلپاری، کارگزاری الپاری فارسی
بروکر Alpari
🔥ثبت نام در بروکر الپاری
🚀بروکر آلپاری
شارژ حساب لایت فارکس ، ثبت نام لایت فارکس ، لایت فارکس بدون فیلتر
بروکر liteForex
🔥ثبت نام در لایت فارکس
🚀بروکر لایت فارکس
سایت بدون فیلتر امارکتس ، amarkets ورود ، دانلود متاتریدر 4 آمارکتس
بروکر AMarkets
🔥ثبت نام در بروکر آمارکتس
🚀بروکر آمارکتس
راهنمای معاملات طلا icmbrokers ، انواع حساب بروکر icm ، ثبت نام در بروکر icm
بروکر ICM
🔥ثبت نام در بروکر آی سی ام
🚀بروکر آی سی ام
پستیبانی فارسی فارکس ، پشتیبانی ارز دیجیتال ، پشتیبانی بروکرهای فارکس برای ایرانیان ، پشتیبان فارسی ☎️پیامرسان تلگرام

 

اندیکاتور چیست؟

همان طور که اشاره کردیم یادگیری اندیکاتور ها در تحلیل تکنیکال در امر معاملات از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. معامله گران بدون یادگیری اصول اولیه و اشنایی با انواع اندیکاتورها و اسیلاتورها نمی توانند به نتایج خوبی دست پیدا کنند.

اندیکاتور های مهم در تحلیل تکنیکال می تواند طیف گسترده ای از محاسبات برای تریدر ها را انجام دهد. این محاسبات ممکن است پیچیده یا ساده باشند؛ اما در کل به افزایش کیفیت تحلیل فرد منجر می شوند. آموزش اندیکاتورهای تحلیل تکنیکال نکته طلایی در داشتن معاملات پر سود شناسایی نقاط ورود و خروج معاملات است.

با استفاده از تحلیل تکنیکال و فاندامنتال معامله گران نقاط اصلاحی یا برگشتی روند ها را شناسایی می کنند و بر اساس آن ها برای خود پوزیشن معاملاتی تعریف می کنند. هر چه دقت تریدر ها در تعیین این نقاط بالاتر باشد طبعاً معاملات پر سود تری را می توانند برای خود رقم بزنند.

 

تاریخچه اندیکاتور معاملاتی

حال که با اندیکاتور چیست به زبان ساده آشنا شدیم، میبایست مقداری را تاریخچه اندیکاتور ها تحلیل تکنیکال اشنا شویم. اندیکاتور های فارکس به مرور زمان در طول تاریخ به وجود آمدند. این اندیکاتور ها نشان می دهند که بازار مالی فارکس بر اساس الگوریتم های ریاضی خاص بالا و پایین می شود.

افراد زیادی در طول تاریخ دست به کشف این الگو ها زدند و برای هر الگو انواع اندیکاتورها و اسیلاتورها خاصی را کشف کردند. برای مثال، اندیکاتور بولینگر باند را فردی با همین نام در سال ۱۹۸۰ ابداع کرد تا نوسانات بازار های مالی را بر اساس آن اندازه گیری کند یا فردی دیگر با استفاده از نسبت های فیبوناچی متوجه شد که بازار های مالی از قواعد این الگوی ریاضی پیروی می کنند و سطوحی خاص را می سازند که با استفاده از این نوع اندیکاتور معاملاتی می توان معاملات پر سودی را انجام داد

 

مزایا و معایب اندیکاتورهای معاملاتی

اندیکاتور معاملاتی مورد استفاده معامله گران دارای ویژگی های متنوعی هستند. البته با وجود مزایای بسیار در شرایطی ممکن است برای معامله گران معایبی را نیز به همراه داشته باشند. برای جلوگیری از خطا های احتمالی اطلاع از جنبه های مثبت و منفی انواع اندیکاتور ها در تحلیل تکنیکال حیاتی است. به همین سبب در ادامه جدولی از مزایا و معایب اندیکاتور های معاملاتی را در اختیار شما قرار داده ایم:

جدول مزایا و معایب اندیکاتور ها در تحلیل تکنیکال
✅مزایای اندیکاتور های معاملاتی ❌معایب اندیکاتور های معاملاتی
✅افزایش دقت محاسبات ❌امکان اشتباه در بازار حتی با استفاده از اندیکاتور هیچ گاه صفر نمی شود
✅شناسایی درست نقاط ورود و خروج ❌وجود تفاسیر مختلف از داده های ارائه شده توسط اندیکاتور ها
✅کمک به درک صحیح بازار ❌تنوع بالای اندیکاتور های موجود در بازار
✅کمک در پیاده سازی روش های مدیریت ریسک ❌پیچیدگی تفسیر برخی از اندیکاتور ها
✅شناسایی روند بازار

 

اندیکاتور چگونه کار میکند؟

انواع اندیکاتور ها در تحلیل تکنیکال که در دسترس معامله گران قرار می گیرند حاوی داده های از پیش تعیین شده هستند. معامله گران بازار های معاملاتی را بازاری کاملا مبتنی بر مفاهیم ریاضی می دانند که روند ها به صورت منظم در آن تکرار می شود. بر همین اساس اندیکاتور معاملاتی شکل گرفتند و برای افزایش دقت معاملات به کار گرفته شدند!

اندیکاتور های کاربردی بر اساس فرمول های ریاضی پایه ریزی شده اند و بازار را بر اساس همان الگوریتم های ریاضی بررسی می کنند. در مقایسه با معامله گران سرعت انجام محاسبات و نمایش داده های مورد نیاز در اندیکاتور ها بسیار بالا است. چنین ویژگی اندیکاتور ها را به ابزاری پرکاربرد در بازار پر سرعت و پر نوسان فارکس تبدیل می کند.

کاربرد اندیکاتورها در تحلیل تکنیکال

همان طور که پیش تر اشاره کردیم اندیکاتور ها در تحلیل تکنیکال نقشی اساسی بازی می کنند. تحلیل نمودار ها که برجسته ترین بخش تحلیل بازار است همواره با بهره گیری از اندیکاتور معاملاتی همراه است. این اندیکاتور ها دیدگاه درست تری از بازار را بر اساس داده های موجود ارائه می کنند. معامله گرانی که قصد دارند به بهترین شکل ممکن از اندیکاتور ها تحلیل تکنیکال استفاده کنند باید به توانایی های چشم گیر در امر تفسیر برسند. شما با بهره گیری از این ابزار ها می توانید احتمال سود آوری خود را به سرعت افزایش دهید.

یکی از مهم ترین نکات در رابطه با استفاده از اندیکاتور ها در تحلیل تکنیکال امکان تحلیل بازار به صورت منطقی و به دور از احساسات است. طبیعی است که انسان ها در امر معاملات بسیار از احساسات خود تأثیر بگیرند و این تأثیر در شرایطی به شکست آن ها می انجامد. حذف این احساسات به تریدر دست بالاتر را می دهد؛ چرا که می تواند با دقتی بالاتر داده ها را تحلیل کند و درگیر احساسات خود نشود!

 

انواع اندیکاتورها در تحلیل تکنیکال

انواع اندیکاتورها و اسیلاتورها به کار رفته در بازار های معاملاتی (فارکس، باینری آپشن، ارزدیجیتال و بورس) به صورت کلی در ۴ دسته تقسیم می شوند. اندیکاتور های معاملاتی بر اساس ماهیت عملکردی خود در یکی از دسته بندی های روند (Trendشتاب (Momentumحجم (volume) و نوسان (Volatility) جای می گیرند.

 

اندیکاتورهای روند (Trend Indicators)

اندیکاتور تشخیص روند همانطور که از نام آن مشخص است به شناسایی جهت روند یا ترند لاین بازار کمک می‌کنند. برخی از محبوب‌ترین و بهترین اندیکاتور برای تشخیص روند عبارتند از:

  • میانگین متحرک (Moving Average)
  • مکدی (Moving Average Convergence Divergence)
  • آر اس آی (Relative Strength Index)

 

اندیکاتورهای نوسان ساز (Oscillators)

اندیکاتور نوسانگیری به شناسایی نقاط ورود و خروج از بازار کمک می‌کنند و معمولاً بین دو سطح مشخص نوسان می‌کنند. برخی از بهترین اندیکاتور نوسانگیری در بازار های مالی عبارتند از:

  • استوکاستیک (Stochastic Oscillator)
  • باندهای بولینگر (Bollinger Bands)

 

اندیکاتورهای حجم (Volume Indicators)

اندیکاتورهای حجم معاملات با بررسی حجم معاملات، به ما درک بهتری از قدرت یک روند یا احتمال تغییر آن می‌دهند. حجم معاملات نشان می‌دهد که چه تعداد سهم یا قرارداد در یک بازه زمانی مشخص خرید و فروش شده است. افزایش حجم معمولاً نشان‌دهنده افزایش علاقه سرمایه‌گذاران به یک دارایی است. از بهترین اندیکاتور حجم معاملات میتوان به اندیکاتور های زیر اشاره داشت:

  • اندیکاتور حجم متوازن (On-Balance Volume یا OBV)
  • Money Flow Index (MFI)

 

اندیکاتور شتاب حرکت (Momentum Indicators)

اندیکاتور شتاب حرکت یا اندیکاتور مومنتوم این اندیکاتورها به اندازه‌گیری سرعت و قدرت حرکت قیمت کمک می‌کنند. آن‌ها می‌توانند به شما در شناسایی نقاط برگشت روند و تشخیص شتاب گرفتن یا کند شدن یک روند کمک کنند. از بهترین اندیکاتور مومنتوم میتوان به موارد زیر اشاره داشت:

  • باندهای بولینگر (Bollinger Bands)
  • آر اس آی (Relative Strength Index)
  • استوکاستیک (Stochastic Oscillator)

 

معرفی بهترین اندیکاتور ها در تحلیل تکنیکال

لازم است بدانید اندیکاتور معاملاتی موجود در این حوزه بسیار متنوع هستند و با اهداف مختلفی بر اساس استراتژی های فارکس با دیگر بازار های معاملاتی استفاده می شوند. استفاده از اندیکاتور ها در تحلیل تکنیکال توسط تریدر ها نیاز به درک درست و اصولی دارد. در ادامه با برخی از بهترین اندیکاتور ها در تحلیل تکنیکال آشنا خواهیم شد:

 

اندیکاتور RSI

یکی از پر کاربردترین اندیکاتور ها تحلیل تکنیکال، آر اس آی نام دارد که شکل کوتاه شده عبارت (Relative strength Index) است. این اندیکاتور معاملاتی برای تشخیص صحیح نقاط بازگشتی توسط معامله گران استفاده می شود. به علاوه این اندیکاتور مهم در تحلیل تکنیکال می تواند میزان قدرت یک روند را در بازار بسنجد. از این طریق معامله گران با بهره گیری از این ابزار می توانند سیگنال ورود به پوزیشن ها را دریافت کنند. به طور معمول این اندیکاتور در بازه زمانی دو هفته ای (۱۴ روزه) استفاده می شود.

مهمترین اندیکاتور ها در تحلیل تکنیکال، آموزش اندیکاتورهای تحلیل تکنیکال، انواع اندیکاتورها و اسیلاتورها
اندیکاتور RSI

 

اندیکاتور میانگین متحرک

به عنوان یک تریدر لازم است بدانید تحرکات قیمتی در بازار تا حد زیادی به مقدار عرضه و تقاضا بستگی دارد. معامله گران در صورت تشخیص درست زمان افزایش عرضه یا تقاضا می توانند نقاط ورود به معامله را بیابند. تریدر ها با شناسایی این نواحی در نمودار می توانند نحوه حرکت قیمت را در آینده تشخیص دهند.

حال یکی از اندیکاتور های موجود برای تعیین این سطوح و شناسایی روند قیمتی میانگین متحرک یا مووینگ اوریج است. این اندیکاتور میانگین قیمت یک دارایی را در مدت زمان مشخص شده به صورت خطی بر روی نمودار نشان می دهد. میانگین متحرک دارای دو نوع ساده (SMA) و نمایی (EMA) است که معامله گران بر اساس نیاز خود می توانند یکی را از بین آن ها برگزینند.

 

اندیکاتور استوکاستیک

اندیکاتور استوکاستیک (Stochastic) یکی از محبوب ترین های این حوزه است که روزانه توسط بسیاری از تریدر های حرفه ای استفاده می شود. برای اولین بار این اندیکاتور در سال ۱۹۵۰ توسط شخصی به نام جورج لین بنا نهاده شد. اندیکاتور stochastic همواره بین دو عدد صفر و صد نوسان دارد و از سرعت حرکت قیمت پیروی می کند.

معامله گران با استفاده از بهترین تنظیمات استوکاستیک می توانند نواحی اشباع خرید و اشباع فروش را بیابند. استوکاستیک به صورت دو خط بر روی نمودار نشان داده می شود که تلاقی آن ها سیگنال برگشت روند را ارسال می کند. معامله گران با توجه به شرایط بازار می توانند با استفاده از این سیگنال وارد پوزیشن های لانگ (Long) یا شورت (Short) شوند.

 

اندیکاتور فیبوناچی

این اندیکاتور همان طور که از نامش پیداست از نسبت های فییوناچی استفاده می شود. حال منظور از نسبت های فیبوناچی چیست؟ این اعداد بر اساس اصول ریاضی هستند و کاملا از پیش تعیین شده اند. با استفاده از این اندیکاتور بعنوان یکی از اندیکاتور های مهم بازار، تریدر ها می توانند سطوح حمایت و مقاومت را تشخیص دهند.

نسبت های فیبوناچی معمولاً پس از تحرکات مهم قیمتی در نمودار نماد ها در دو جهت بالا یا پایین مورد استفاده قرار می گیرند. نسبت ها در اندیکاتور فیبوناچی به صورت خطوطی افقی نشان داده می شود که تعیین کننده نواحی احتمالی بازگشت قیمت است.

 

اندیکاتور بولینگر باند

در سال ۱۹۸۰ شخصی به نام جان بولینگر یکی از مهم ترین اندیکاتور های تحلیل تکنیکال را به جهان معرفی کرد. این اندیکاتور تا حدود زیادی بر مبنای میانگین متحرک عمل می کند و بر روی نمودار دارای ۳ خط است. دو خط در بالا و پایین نمودار و دیگری در وسط نمودار که نشان دهنده میانگین قیمت نماد در ۲۰ روز اخیر است.

تحلیل داده های ارائه شده توسط این اندیکاتور نیازمند اطلاع از مفهوم انحراف معیار و نحوه تعیین باند های بالا و پایین است. بسیاری از معامله گران از این اندیکاتور به عنوان سیگنال دهنده ورود به معامله استفاده نمی کنند؛ زیرا فاقد

مهمترین اندیکاتور ها در تحلیل تکنیکال، آموزش اندیکاتورهای تحلیل تکنیکال، انواع اندیکاتورها و اسیلاتورها
اندیکاتور باند های بولینگر

 

بهترین ترکیب اندیکاتورها کدام است؟

حال که با اندیکاتور چیست و انواع آن آشنا شدیم باید اشاره ای به «بهترین ترکیب اندیکاتورها» نیز داشته باشیم. واقعیت آن است که نحوه حرکت قیمت در بازار فارکس با پیچیدگی بسیاری همراه است و به راحتی نمی توان آن را تشخیص داد. این پیچیدگی باعث می شود استفاده از تنها یک اندیکاتور برای تحلیل کارساز نباشد. در چنین شرایطی معامله گران برای اطمینان بیشتر از سیگنال ارائه شده می توانند ترکیبی از اندیکاتور ها را استفاده کنند.

با این اوصاف ترکیب اندیکاتور های تحلیل تکنیکال در معاملات یکی از استراتژی های کاربردی شناخته می شود. ترکیب اندیکاتور ها باهم بسیار حساس است؛ چرا که ترکیب اشتباهی به سردرگمی و اشتباهات محاسباتی معامله گر می انجامد. به همین دلیل پیشنهاد می شود پیش از انجام معاملات اطلاعات کافی در این زمینه را به دست آورید و با چشمانی باز به معامله بپردازید.

اولین قدم در تعیین بهترین ترکیب اندیکاتور ها شناخت نوع هر یک از آن ها و نحوه عملکردشان است. در ادامه برخی از اندیکاتور ها که با هم ترکیب خوبی برای معامله هستند را به شما معرفی می کنیم:

  • اندیکاتور های RSI و مک دی (MACD)
  • اندیکاتور های RSI روزانه و ماهانه
  • اندیکاتور های RSI و بولینگر باندز
  • اندیکاتور های SMA و استوکاستیک

 

اعتبار کافی است. این اندیکاتور معاملاتی می تواند همانند زنگ هشداری برای تریدر ها باشد که تغییر جهت را در روند را پیش بینی می کند.

 

✅نظر کارشناسان تاپ بروکر ایران

در این مقاله مفصلا با آنکه اندیکاتور چیست به زبان ساده آشنا شدیم. در نهایت می توان گفت اندیکاتور ها تحلیل تکنیکال ابزار هایی پرکاربرد و دقیق در تحلیل نمودار قیمتی نماد ها هستند. نکته حائز اهمیت در بهره گیری از اندیکاتور های معاملاتی رعایت تعادل است. برخی از افراد ممکن است در معاملات به صورت وسواس گونه ای از اندیکاتور ها استفاده کنند که مسلماً بر نتایج معاملاتشان تأثیر عکس دارد.

اندیکاتور معاملاتی چه به تنهایی چه به صورت ترکیبی در صورت استفاده درست می توانند ابزاری تعیین کننده در نتیجه معاملات باشند. همچنین استفاده از بهترین ترکیب اندیکاتورها می تواند دیدگاهی عمیق تر از وضعیت بازار به تریدر ها ارائه دهد. اگر شما نیز تمایل به استفاده از این ابزار ها را دارید پیشنهاد می شود هر کدام را به صورت مجزا مطالعه و بررسی کنید تا به بهترین نتایج دست یابید.

سوالات متداول

درج نظر

فهرست مطالب
مطالب پیشنهادی
📉آشنایی با انواع میانگین متحرک - انواع مووینگ اوریج ها
📈اموزش کار با اندیکاتور مووینگ اوریج - اندیکاتور میانگین متحرک چیست؟
📈آموزش اندیکاتور بولینگر باند در فارکس - اندیکاتور بولینگر باند چیست؟
📰اخبار اقتصادی فارکس چیست؟ - بررسی اخبار فارکس و تاثیر آن
جدیدترین مطالب
📉آشنایی با انواع میانگین متحرک - انواع مووینگ اوریج ها
📈اموزش کار با اندیکاتور مووینگ اوریج - اندیکاتور میانگین متحرک چیست؟
📈آموزش اندیکاتور بولینگر باند در فارکس - اندیکاتور بولینگر باند چیست؟
📚نحوه کار با بروکر آمارکتس - آموزش کار با آمارکتس
📰اخبار اقتصادی فارکس چیست؟ - بررسی اخبار فارکس و تاثیر آن